вівторок, 04 грудня 2007 11:11

"Українську правду" збираються купити поляки

Видавець польської щоденної газети Gazeta Wyborcza Agora Group веде переговори про купівлю інтернет-видання "Українська правда".

Про це вчора, 3 грудня, повідомило інформагентство Thomson Financial, з посиланням на польську газету Puls Biznesu.

Як пише видання, прес-служба Agora Group і власник 100% газети Олена Притула від коментарів відмовилися.

Agora Group, заснована в 1989 році, - одна з найбільших медіагруп Польщі. Видає щоденні газети Gazeta Wyborcza і Metro і 11 щомісячників, а також володіє оператором зовнішньої реклами AMS, декількома радіостанціями і порталами Gazeta.pl, GazetaPraca.pl і GazetaWyborcza.pl. Виручка групи в I кварталі склала $107,96 млн.

Інтернет-газета "Українська правда" створена в 2000 році журналістами Георгієм Гонгадзе і Оленою Притулою. Після зникнення Георгія Гонгадзе у вересні 2000 року Олена Притула стала головним редактором видання. За її інформацією, чистий прибуток порталу в 2006 році - 0,5 млн грн, в 2007 році (за прогнозами) - 1 млн грн.

Як стверджує видання, ще в травні цього року Agora Group повідомила про створення своєї української "дочки" ТОВ "Агора Україна". Пізніше представники банку Pekao S.A. розповіли, що консультували групу з питання запуску в Україні нового суспільно-політичного популярного видання. Тоді Pekao S.A. оцінив вартість проекту в $10 млн.

За оцінкою колишнього генерального директора видавництва "Медіадом" (випускає "Газету 24") Миколи Княжицького, вартість "Української правди" може скласти $5-10 млн.

Крім того, за словами аналітика компанії "Трійка Діалог" Євгенія Гребенюка, не дивлячись на те, що газета втратила позиції в порівнянні з 2001-2005 роками, коли була самим відвідуваним українським порталом, вона залишається одним з лідерів серед українських сайтів.


За матеріалами: Коммерсантъ-Украина, "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «"Українську правду" збираються купити поляки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі