середа, 17 липня 2013 09:42

Український школяр здобув 3 місце на олімпіаді з фізики у Копенгагені

Український школяр здобув 3 місце на олімпіаді з фізики у Копенгагені
Фото: podrobnosti.ua

У Копенгагені завершилася Міжнародна олімпіада з фізики. Бронзову медаль завоював учень краматорської школи № 25 Олексій Лубинець. Про це повідомляє УНІАН.

Учасниками олімпіади, яка проходила в Данії з 7 по 15 липня, стали школярі з більш ніж 80 країн світу. Україну представляли п'ять юних фізиків.

Міжнародні олімпіади з предметів природничо-математичного напрямку проводяться щорічно. Команди України беруть участь у таких змаганнях з 1992 року. За цей час у них взяли участь 57 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області. 48 з них стали переможцями, завоювавши 4 золотих, 14 срібних і 30 бронзових медалей, йдеться в повідомленні.

З рідною мовою в українських школярів, щоправда, все не так добре. У Луганській області на міській олімпіаді з української мови на честь Міжнародного дня рідної мови перемогла в'єтнамка Фам Туан Ань.

Зараз ви читаєте новину «Український школяр здобув 3 місце на олімпіаді з фізики у Копенгагені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі