четвер, 09 січня 2020 18:35

Український літак збила іранська ракета – Newsweek

Український літак збила іранська ракета – Newsweek
Джерела кажуть, що літак збили іранці. Фото: UAportal

У Пентагоні вважають, що літак МАУ випадково збили іранці.

Про це повідомив представник Пентагону, високопоставлений співробітник американської розвідки і співробітник іракської розвідки, пише Newsweek.

Джерела кажуть, що літак збили створеним у Росії зенітно-ракетним комплексом Tор-M1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були стурбовані": пілот розповів про останню зустріч із колегами зі смертельного рейсу

Два чиновники Пентагону вважають, що інцидент стався випадково. Протиповітряна оборона Ірану була активною після ракетного обстрілу. Він стався після ліквідації США генерал-майора Касема Сулеймані.

Раніше джерела з української комісії повідомили, що не бачили на двигунах слідів горіння.

Український пасажирський лайнер розбився поблизу Тегерана 8 січня. Загинули 176 людей – пасажири та 9 членів екіпажу. Серед загиблих були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

Розглядають 4 основні версії авіакатастрофи, в тому числі – влучання в лайнер ракети "Тор".

Україна відправила пошуково-рятувальну групу українських фахівців до Тегерана. До неї входять 45 осіб. Це представники 12 міністерств та відомств. Зокрема, експерти з Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ.

Зараз ви читаєте новину «Український літак збила іранська ракета – Newsweek». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі