четвер, 09 січня 2020 11:33

Назвали основні версії авіакатастрофи в Ірані. Серед них і ракета "Тор"

Назвали основні версії авіакатастрофи в Ірані. Серед них і ракета "Тор"
Літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ впав поблизу міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Фото: isna.ir

Розглядають 4 основні версії катастрофи літака МАУ вранці 8 січня під Тегераном в Ірані.

Зокрема цй ураження літака зенітною ракетою ЗРК "Тор", заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК "Тор", тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту", – сказав Данілов, передає "Цензор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогняні уламки розліталися в усі боки: показали нове відео авіакатастрофи в Ірані

Зараз відбувається нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО – міжнародної організації цивільної авіації. Також секретар РНБО додав, що до складу комісії входять фахівці, які також беруть участь в міжнародному розслідуванні щодо збиття МН-17. Комісія наразі узгоджує питання виїзду на місце катастрофи літака МАУ.

"Будуть проведені пошуки уламків російської зенітної ракети ЗРК "Тор" згідно з тими даними, які були опубліковані в інтернеті. Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на "Боїнг" МН-17, щоб встановити істину й у справі про загибель українського літака в Тегерані", – додав Данілов.

З Іраном ведуться дипломатичні переговори. Українська сторона сподівається на співпрацю та участь у розшифровці чорних скриньок літака МАУ. Дані, які можливо опублікувати, обіцяють оприлюднювати для інформування українського суспільства та ЗМІ.

До пошуково-рятувальної групи українських фахівців, які вирушили до Тегерана, входять 45 осіб. Це представники 12 міністерств та відомств. Зокрема, експерти з Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основні версії авіакатастрофи в Ірані. Серед них і ракета "Тор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі