середа, 21 вересня 2016 18:05

Український культурний центр захопили прихильники бойовиків

Український культурний центр захопили прихильники бойовиків
фото: uapress.info

У Москві співробітники Культурного центру України з-поміж громадян Росії захопили будівлю центру на Арбаті.

Генерального директора Володимира Іонова, призначеного Україною, не пускають на робоче місце, пише УНІАН.

Працівники центру - громадяни РФ заявили, що кадрові рішення Києва для них не важливі.

"Нещодавно у деяких працівників були в кабінетах червоні прапори та портрети деяких лідерів Російської Федерації. Кажуть, що це їхнє ідеологічне переконання. Думаю, що багато людей, які тут працюють, вважають центр приватною власністю, вони, мабуть, забули, що це державна установа України. Я як генеральний директор, призначений державою Україна, не можу потрапити досередини. Деякі працівники тут багато років працюють і вважають центр своєю вотчиною", - розповідає Володимир Іонов.

Двері заблокували працівники, які підтримують бойовиків на Донбасі, каже Володимир Шрейдлер - представник омбудсмена України в Росії.

"Це ті самі сепари, які кричали, що не треба говорити українською мовою в центрі, вимагали від мене не показувати українські посвідчення усередині будівлі", - розповідає представник.

Площа центру 4 тис. кв. метрів. Чверть із них здають бізнесменам у суборенду.

"Ситуація проста - керівництво центру сидить тут більш як 15 років. Сказати, що вони корупціонери, - вважайте, що я промовчав. Уся справа в цій будівлі в центрі Москви. І гроші йдуть за оренду - одна оренда за паперами, інша оренда зверху. Нового директора, якого направили з Києва, не сприймають, загрожують фізично. Вчора, поки він зі мною зустрічався, змінили замок у його кабінеті, щоб він не міг увійти", - додав Шрейдлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська влада планує позбавити Бібліотеку української літератури приміщення

Ранішеповідомляли, що прихильники молодіжного крила російської партії "Єдина Росія" зірвали лекцію "З історії незалежності України" доктора філологічних наук, професора Антона Антонова-Овсієнка.

Зараз ви читаєте новину «Український культурний центр захопили прихильники бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі