пʼятниця, 18 вересня 2009 16:05

Українські жінки у чотири рази частіше страждають від насильства

Українські жінки у чотири рази частіше страждають від насильства

Майже 90 тисяч українців регулярно застосовують насильство стосовно своїх близьких. При цьому, згідно з офіційними даними, жінки зазнають насильницьких дій у чотири рази частіше, ніж чоловіки.

Про це з посиланням на дані МВС повідомила заступник міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк під час засідання колегії, на якій розглядався стан виконання національної програми "Стоп насильству".

Водночас, за її словами, до органів Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту на місцях зареєстровано 50 912 звернень, з яких 40447 звернень у зв"язку з насильством щодо жінок та 10465 звернень - насильство над чоловіками. Із загальної кількості звернень щодо насильства в сім"ї:

- 17203 (52,7% від загальної кількості) - звернення стосовно фізичного насильства;

- 12840 (39,3% від загальної кількості) - звернення стосовно психологічного насильства;

- 2551 (7,8% від загальної кількості) - звернення стосовно економічного насильства;

- 37 (0,1% від загальної кількості) - звернення стосовно сексуального насильства.

"Звичайно, насильство в суспільстві існує століттями. Ця хвороба людства не має меж та існує серед усіх рас, класів, релігій і культур. Причини такого явища різні, але наслідки однакові. Ми, як європейська нація, повинні знизити до мінімуму ці сумні показники, адже за кожною цифрою - покалічені людські долі", - сказала Кондратюк.

Вона також повідомила, що в рамках реалізації національної кампанії "Стоп насильству!" проводиться робота, спрямована на підвищення обізнаності людей щодо насильства як порушення прав людини. Крім того, програма розрахована на формування у свідомості українців нетерпимого ставлення до насильства, на заохочення лідерів країни та осіб, які впливають на громадську думку, публічно визнати насильство в сім"ї як важкий злочин.

"Ми всі повинні рішуче засудити прояви насильства в сім"ї. Скільки разів, бачачи, як чоловік піднімає руку на дружину, ви проходите поруч і думаєте: "Вони і самі розберуться". Це і є байдужість, від якої варто позбутися", - наголосила Кондратюк.

Як повідомлялося, раніше вчені з Університету Макґілла, Канада, підтвердили теорію, за якою у дітей, які перенесли насильство, відбуваються генетичні зміни.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Українські жінки у чотири рази частіше страждають від насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі