пʼятниця, 15 квітня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські військові попередили про можливу помсту Росії за "Москву"

Українські військові попередили про можливу помсту Росії за "Москву"
Крейсер "Москва": розповіли подробиці розгромленого російського коробля Фото: РБК

Після знищення російського крейсера "Москва" атаки на Україну посиляться.

Ворог мститиме, повідомила під час брифінгу начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня України, капітан 1-го рангу Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua

"Продовжаться ракетні атаки, артилерійські обстріли. Не відкидаємо десантну операцію. Ми готові. Протидіємо. Усвідомлюємо всі загрози. Для ворога це суттєва втрата фінансова, збройна, іміджева. Ураження крейсера "Москва" вдарило не лише по корабельному складу. А й по імперським амбіціям ворога", - сказала Гуменюк.

Не випадково, що цієї ночі Південь України зазнав ракетних ударів. Зараз обстрілюють Миколаїв, зазначила вона.

"Ми всі усвідомлюємо, що нам ворог цього не пробачить. До нас є претензії. Атаки відбуваються. Окупанти застосовують заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси", - наголосила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по крейсеру "Москва": Росія втратила 16 крилатих ракет

"Доволі влучно. Коли здетонував боєкомплект, це тільки ще раз підтвердило, що вони заряджені настільки, щоб і далі нищити Україну. Але ЗСУ стоять на захисті", - підтвердила Гуменюк.

13 квітня з'явилася інформація про ураження ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун".

Крейсер брав участь у захопленні острова Зміїний. Коли ворог запропонував здатися, прикордонник Роман Грибов послав росіян "нах*й".

Зараз ви читаєте новину «Українські військові попередили про можливу помсту Росії за "Москву"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі