пʼятниця, 11 липня 2008 14:31

Українські підлітки отримують перший сексуальний досвід до 15 років

Інтернет плюс ТБ і преса - сьогодні головні "провайдери" сексуальної революції в підліткові маси. І в значній мірі завдяки цьому, вважає Тамара Говорун, головний науковий співробітник українського Інституту психології імені Костюка, в країні значно "помолодшав" сексуальний дебют.

Згідно з соцопитуванням, проведеним цього року Українським інститутом соціальних досліджень, 40% хлопців і 50% дівчат мали перший сексуальний досвід в 15 років, а 33% хлопців і 43% дівчат - в 11-14 років.

І хоча фахівці допускають, що якась частина опитаних перебільшила свої сексуальні досягнення, вони упевнені: у всі тяжкі тепер тінейджери пускаються куди раніше - ще 10-20 років тому основна маса позбавлялася цноти після 18-ти.

Як наслідок за останні десять років число захворювань сифілісом і гонореєю серед підлітків збільшилося вдесятеро.

Україна після Росії друга в Європі за темпами розповсюдження СНІДу серед людей у віці 14-20 років. Результат сексу без презервативу - це ще і рання вагітність: минулого року мамами стали близько 9 тис. школярок - 7,4% від загальної кількості пологів. Тоді як в Європі ця частка складає 3-4% їх ровесниць, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Українські підлітки отримують перший сексуальний досвід до 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі