середа, 16 липня 2008 16:26

Українська ракета Зеніт вивела американський супутник на орбіту

Американський космічний апарат EchoStar XI і блок розгону ДМ успішно вийшли на орбіту за допомогою російсько-української ракети Зеніт-3SL.

"Завдяки двом включенням двигунів розгінного блоку ДМ космічний апарат вийде на цільову орбіту висотою 36 тисяч кілометрів", - сказали в Центрі управління польотами.

EchoStar став четвертим апаратом, виведеним на орбіту за програмою Морський старт. 15 січня цього року в космос був запущений арабський супутник Thuraya-D3, а 20 березня за допомогою ракети Зеніт- 3SLB на орбіту вийшов американський космічний апарат DirecTV-11. 21 травня після кількаразових перенесень через погодні умови був здійснений запуск телекомунікаційного апарата Galaxy-18.

За даними компанії Морський старт, програма запусків на 2008 рік передбачає шість пусків з морської стартової платформи і три запуски в рамках проекту Наземний старт із космодрому Байконур. Перший наземний пуск Зеніт-3SLB із супутником Amos-3 здійснений з Байконуру в квітні.

Компанія Морський старт (Sea Launch) створена в 1995 році. Її засновниками є Boeing Commercial Space Company (Сіетл, США, 40% акцій), РКК Енергія (Корольов, Росія, 25% акцій), Kvaerner Maritimea.s. (Осло, Норвегія, 20% акцій), державне КБ Південне і ПО Южмаш (Дніпропетровськ, Україна, 15% акцій), повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Українська ракета Зеніт вивела американський супутник на орбіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі