середа, 28 жовтня 2020 10:51

Україні допоможуть збудувати високошвидкісну залізницю

Україні допоможуть збудувати високошвидкісну залізницю
Планують побудувати понад 2 тис. км колій. Фото:pinterest.com

Україна може співпрацювати з Південною Кореєю в розвитку високошвидкісного залізничного руху.

Вже кілька місяців Міністерство інфраструктури України веде діалог з представниками Hyundai Corporation щодо майбутньої співпраці.

На цьому наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій на зустрічі з представниками компанії, повідомляє пресслужба МІУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця почала продавати квитки для станцій у червоній зоні

"Ми вдячні за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони у розвитку транспортної галузі України. І також готові поглиблювати наші відносини та впроваджувати спільний проєкт із розвитку високошвидкісного залізничного руху, але за наявності вигідних фінансових умов майбутньої співпраці. Останні кілька місяців ми вели постійний діалог з представниками компанії Hyundai Corporation щодо можливих форматів співробітництва та процедур укладання необхідних угод. Тому очікуємо на позитивне рішення корейського уряду", - сказав Криклій.

Проєкт "Високошвидкісні магістралі" передбачає будівництво нової інфраструктури для високошвидкісного залізничного руху, депо та тягових підстанцій. Також планується придбання 39 одиниць високошвидкісних магістралей на суму $1,3 млрд. Побудувати збираються понад 2 тис. км колій, а потенційна кількість перевезених пасажирів – 5 млн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Україні допоможуть збудувати високошвидкісну залізницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі