середа, 16 червня 2021 11:44

Українців попередили про тривалі магнітні бурі - як захистити організм

Українців попередили про тривалі магнітні бурі - як захистити організм
Магнітні бурі впливають на емоційний стан людини. Фото: pixabay.com

З 16 червня на Землі очікується триденна магнітна буря. Вона припадає на період сонячної активності.

Спалахи на Сонці змінюють електричне поле Землі. На це чутливо реагують електрозбудливі тканини, розповіли у "Сніданку з 1+1".

"Коли приходить магнітна буря, перше, що реагує - голова, нервова система. У людей збільшуються головні болі або будь-які інші больові розлади, тому що всі вони реалізуються нервовою системою. Наприклад, болі в суглобах, болі в попереку. З'являється тиск, серцеві аритмії. У період магнітних бур, за науковою статистикою, на 11 відсотків збільшується кількість інфарктів, а інсультів - на 7 відсотків", - сказала неврологиня Тетяна Майкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не забудьте парасолі: синоптикиня попередила про зливи

Магнітні бурі впливають на емоційний стан людини. У такі дні з'являється агресія, тривога, втома, подразливість, пригнічення, погіршується сон. Також збої виникають в роботі техніки.

За словами лікарки, організм можна вберегти від цих симптомів. Радить більше часу приділяти спортивним вправам.

"Варто забезпечити собі правильний нічний сон: лягати спати до півночі, а вставати без будильника. Ми повинні обов'язково більше рухатися: ходити пішки, плавати, займатися гімнастикою, бігати", - зазначила вона

Також не завадить налагодити режим харчування, додати в раціон здорові продукти. Натомість відмовитися від кави, смаженого та жирного, а пити більше води.

Геомагнітна буря - обурення геомагнітного поля Землі, своєрідна реакція на спалахи, що поширюються на Сонце. Такі спалахи характеризуються викидом заражених мікрочастинок, які здатні долітати до Землі.

Явище було б страшним, якби в Землі не було свого електромагнітного поля, яке захищає нас від негативного впливу з Космосу. Саме захисна реакція Землі - зміна характеристик електромагнітного поля - і є геомагнітною бурею.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про тривалі магнітні бурі - як захистити організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі