четвер, 30 серпня 2018 07:18

Українців попередили, коли атакуватиме грип

Українців попередили, коли атакуватиме грип
Грип чекають в Україні уже в жовтні. Медики радять вакцинуватися, аби попередити важкі ускладнення від хвороби. Фото - ТСН

Цього року в Україні чекають на грип у жовтні. А завершення сезону епідемій прогнозують у травні наступного року.

Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які ймовірно будуть циркулювати в Україні, є H1N1 та H3N2, інформує прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

"Завдяки узгодженим діям МОЗ України та Державного експертного центру уже перереєстровано вакцини відповідного штамового складу проти грипу. Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої перебувають на розгляді у Державному експертному центрі", - розповіли у профільному міністерстві.

Препарати будуть доступні в аптеках уже у вересні. Тож кожний українець зможе за бажання їх придбати та вакцинуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При грипі голова болить в ділянці лоба та скронь

"Це дозволить попередити важкі ускладнення від грипу та знизити захворюваність", - пояснила заступниця міністра охорони здоров'я з європейської інтеграції Ольга Стефанишина.

Згідно зі статистикою, щороку в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких складають захворювання на грип та ГРВІ. Вакцинація ж проти грипу залишається дуже низькою.

"За попередні три епідсезони рівень щеплень серед загального населення становив близько 0,5%. Хоча саме вакцинація є найнадійнішим методом профілактики захворювання та попередження його важких ускладнень", - каже генеральний директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

Невиправдане використання антибіотиків шкодить здоров'ю. За даними ВООЗ щороку лише в ЄС помирають 25 тисяч пацієнтів через серйозну бактеріальну інфекцію внаслідок адаптації бактерій до ліків. А все через те, що люди дуже часто використовують антибіотики, коли не потребують їх.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили, коли атакуватиме грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі