вівторок, 27 травня 2008 18:31

Українці встановили на Евересті прапор України

Сьогодні в Непалі о 13.00 за місцевим часом група альпіністів з Донецької області підкорила найвищу точку планети – гору Еверест (8848 м) і встановила на вершині прапори України, Донецької області та шахтарських міст.

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, окрім прапорів, альпіністи також доставили на Еверест шматочки вугілля з шахт імені Скочинського, імені Бажанова, імені Гаєвого, імені Ткачука і "Краснолиманської", а також вимпели з логотипами спонсорів і капсулу з іменами тих, хто підтримав цей проект.

Очолює експедицію багаторазовий чемпіон України, Росії і СНД, учасник і керівник 10 Гімалайських експедицій Сергій Ковальов. Разом з ним вершину підкорили майстри спорту Олег Палій із Горлівки та Ігор Стороженко з Макіївки. Учасником експедиції є також Олексій Ликов з Донецька.

У прес-службі ОДА уточнили, що в даний час група альпіністів спустилася у свій проміжний табір на висоті 8000 метрів. Стан здоров"я альпіністів нормальний, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українці встановили на Евересті прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі