середа, 27 січня 2010 19:04

Українці всиновили рекордну кількість дітей

Українці всиновили рекордну кількість дітей

У 2009 році громадяни України всиновили 2381 дитину, що на 15% більше порівняно з 2008 роком (2066 малюків). При цьому стабільно скорочується кількість дітей, усиновлених іноземцями.

Про це свідчать попередні підсумки 2009 року, підведені в Державному департаменті з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту.

"Цей рік підтвердив стійку тенденцію щорічного збільшення кількості дітей, усиновлених громадянами України", - заявив міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Він зазначив, що разом із тим скорочується кількість дітей, усиновлених іноземцями.

"Природно, що у зв"язку з постійним зростанням кількості усиновлених дітей громадянами України з року в рік скорочується кількість дітей, усиновлених іноземцями, оскільки і українські, й іноземні усиновителі хочуть усиновити маленьку і здорову дитину. Щороку дедалі більше дітей знаходять сім"ю в Україні, а отже, Україна перестає бути донором для міждержавного усиновлення", - наголосив міністр.

Так, за попередніми даними, протягом 2009 року громадяни інших країн усиновили 1426 українських дітей. Це на 10% менше, ніж у 2008 році - 1587 дітей та на 730 дітей (близько 30%) менше, ніж у 2005-му, коли іноземцями було усиновлено 2156 дітей", - повідомив Юрій Павленко.

При цьому з кожним роком збільшується різниця між віком усиновлених українцями та іноземцями дітей. Таким чином, в Україні знаходять родину практично всі здорові діти молодшого віку. Павленко нагадав, що на офіційному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, з близько 32 тисяч осіб 27 тисяч - діти, старші за сім років, тому зусилля влади, зокрема, на законодавчому рівні, скеровуються і скеровуватимуться на активізацію усиновлення дітей старшого віку.

"Втішає те, що в суспільстві з кожним роком зростає усвідомлення того, що діти 10-18 років так само потребують батьківської турботи і сім"ї, як і малюки. Цього року ми маємо відчутне збільшення усиновлення дітей старшого віку українцями - 204 дітей 7-18 років були усиновлені у 2009 році проти 155 - у 2008-му ", - зазначив Юрій Павленко.

Ще близько 800 дітей у віці 7-18 років в 2009 році знайшли родину за кордоном.

Як повідомлялося, за даними Мінсім"ї, у 2009 році в Україні спостерігався найвищий за останні 17 років рівень народжуваності.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Українці всиновили рекордну кількість дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі