субота, 30 травня 2020 17:27

Українці розповіли про своє ставлення до розмірів податків

Українці розповіли про своє ставлення до розмірів податків
Українців не влаштовує існуюче оподаткуваня. Фото: Reuters

Лише 1% українців вважає нинішній рівень оподаткування справедливим.

Відповідну статистику вдалося отримати завдяки соцопитуванні, яке провів Центр соціально-економічних досліджень у травні.

У ході дослідження опитали 2 тис. респондентів у віці від 18 років і старше у всіх областях,

Встановили, що 49,4% громадян негативно ставляться до сплати податків.

З них 29,2% розглядають податкові відрахування як відкуп від держави, який треба віддати за право користуватися іншими заробленими грошима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі

"Грабунком вважають податки 20,2%. Серед опитаних 36,5% не змогли сказати, на що витрачається велика частина податків. Але 13% вважають податки платою громадян за послуги державі, внеском у спільну справу - 29,9%", - йдеться в повідомленнні.

За результатом опитування,52% українців вважає, що оподаткування буде справедливим у випадку, коли вони будуть віддавати близько 10% доходу. 17% готові віддавати державі близько 25% доходів та 6% опитуваних не готові платити податки.

Зазначається, що похибка репрезентативності дослідження становить не більш як 2,2%.

Тепер у разі продажу протягом одного року третього і подальшого автомобілів державі необхідно заплатити 18% його вартості, а не 5%, як було раніше. Відповідні зміни внесли до Податкового кодексу України. Вони набули чинності 23 травня 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Українці розповіли про своє ставлення до розмірів податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі