субота, 19 червня 2021 11:42

Українці готові платити за вакцину. Назвали суму

За добу 17 червня в Україні щепили 81 713 людей - найбільше з початку вакцинації проти коронавірусу.

Проте чимало охочих досі не отримали укол. Gazeta.ua запитала у киян: чи згодилися би вони не чекати черги, а заплатити за вакцину? Яку суму?

Автор: Лілія Мицко
  Жанна вже перехворіла на коронавірус.
Жанна вже перехворіла на коронавірус.

Жанна, 22 роки:

Хочу поїхати відпочивати в Європу, для цього треба вакцинуватися. Але платити за те, щоб укололи поза чергою не буду. Почали набирати темпи потроху, тому думаю незабаром усіх вакцинують. Охочих не так багато, тож скоро прийде й моя черга. Я вже перехворіла, тому заразитися не страшно. Щеплення зроблю тільки для того, щоб вільно подорожувати.

Автор: Лілія Мицко
  Тамара відмовилася робити укол індійською вакциною.
Тамара відмовилася робити укол індійською вакциною.

Тамара, 68 років:

Я вже вакцинувалася у своїй поліклініці. Зателефонували, запросили - я й погодилася без вагань. Раніше також пропонували, але індійською. Тоді відмовилась, бо було багато розмов про її шкоду для організму, що тромби утворюються. А щеплення зробила китайською, кажуть, що більш безпечна. Потрібно берегтися, не хворіла і не хочу. Подруга не боялася - і заразилася. Українців, якщо півень не клюне, не будуть нічого робити. От у Дубаї, знайома розповідала, що без щеплення навіть з дому не вийти.

Автор: Лілія Мицко
  Олег зробить щеплення, щоб повезти дівчину в Париж.
Олег зробить щеплення, щоб повезти дівчину в Париж.

Олег, 21 рік:

Якби хороша ціна була, до тисячі гривень, то заплатив би. Хочу дівчину в Париж відвезти. Навіть якщо вакцина була би платною, то все одно вакцинувався. У Європі та взагалі у всьому світі люди роблять щеплення. Потроху виходимо з кризи. Ми так довго сидітимемо, поки всі захочуть. Якщо зараз не вакцинуватися, то можливо новий карантин введуть, а без роботи не хочу залишитись. Працюю офіціантом, тому не зможу заробляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам пояснили, куди звертатися по другу дозу Covid-вакцини

Людмила, 52 роки:

Мені зробили один укол. Через 28 днів мають знову покликати. Якби вакцина була платною, то також зробила би. Звичайно, не 50 тисяч за неї давати, хоча б тисячу. Не такі великі гроші. Працюю у садочку, маю за що купляти. Та й з дітьми контактую, батьками, того маю бути свідомою. Не хворіла ще на коронавірус, але думаю, що так просто все не минеться з цією болячкою.

Автор: Лілія Мицко
  Марина боїться робити щеплення вакцинами, які доступні в Україні.
Марина боїться робити щеплення вакцинами, які доступні в Україні.

Марина, 26 років:

Поки не збираюся вакцинуватися. Кожного разу думаю собі, що ось скоро, але не можу переконати себе. Боюся усього невідомого, а про препарати не так багато відомо. Де б не читала, пишуть про побічні ефекти. Маю слабкий імунітет, тому страшно, що піде щось не так. Я перехворіла ще взимку, важко було, та думаю, що вже маю антитіла. Звичайно, якщо зберемося в Європу, то вакцинуюся. Однак тоді вже багато людей пройдуть через це і черги не буде.

Андрій, 85 років:

Я не буду вакцинуватися зовсім. У моєму віці вже пізно уколи робити. Пройшов за життя стільки, що нічого не страшно. Не хворів, і слава Богу. А захворію - так і буде. Ми у війну пережили багато болячок, імунітет хороший. Син умовляє, але я не хочу. Діти вже вакцинувалися один раз і чекають повторно. Вони молоді, хай бережуть себе.

9 червня в Києві відкрили попередній запис на масову вакцинацію в МВЦ через сервіс Helsi.me. Щоб записатися на Covid-щеплення, потрібно зайти на сайт helsi.me й обрати день і час. Підтвердження запису надішлють смс-повідомленням, яке потрібно показати на вході до центру вакцинації разом із паспортом і попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення в додатку "Дія".

Цими вихідними в центрі щепили понад 6,4 тис. киян. Усього від початку масової вакцинації там імунізували 15 тис. охочих.

Зараз ви читаєте новину «Українці готові платити за вакцину. Назвали суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі