середа, 09 березня 2011 12:02

Україна впала на 8 місць у новому туристичному рейтингу світу

Україна впала на 8 місць у новому туристичному рейтингу світу

Україна опустилася на 85 місце в туристичному рейтингу світу. Згідно з даними рейтингу, який складає "Всесвітній економічний форум", цьогоріч оцінювали 139 країн. Для порівняння, у рейтингу-2009 Україна займала 77 позицію зі 133.

У європейському регіоні Україна випередила тільки Вірменію, Боснію та Герцоговину і Молдову.

"Враховуючи їх слабкий розвиток, ці країни потребують значних інвестицій для модернізації інфраструктури, необхідної для підтримки сфери туризму і подорожей ", – відзначають укладачі рейтингу.

Законодавство, що регулює туристичну галузь, не дало нашій країні піднятися вище 64 місця з цієї позиції. Ще гірше йдуть справи з безпекою (82 місце). Міжнародні експерти розвіяли ілюзії і з приводу багатого людського, культурного і природного потенціалу нашої країни. За цим показником Україна 118-та.

Автори рейтингу поставили Україні високий бал за таким показником, як "здоров'я і гігієна" (17 місце) і "доступність ринків" (20).

За ефективністю роботи митниці і за прозорістю діяльності прикордонників Україна потрапила до другої сотні.

"Незважаючи на те, що європейський регіон загалом відкритий для торгівлі і переміщення людей, деякі країни відстають ", – наголошується в рейтингу. Серед відсталих країн згадано Боснію і Герцеговину та Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україна впала на 8 місць у новому туристичному рейтингу світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі