понеділок, 20 січня 2020 08:56

Україна веде складні переговори щодо чорних скриньок з Іраном - Данілов

Україна веде складні переговори щодо чорних скриньок з Іраном - Данілов
Данілов попросив ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію, бо це може вплинути на переговори. Фото: "УНІАН".

Консультації українських та іранських експертів щодо повернення в Україну чорних ящиків літака Boeing 737, збитого в Тегерані, тривають.

"Зараз йдуть постійні консультації українських та іранських експертів з цього питання. Переговори складні і напружені. Інформаційний ажіотаж, маніпуляції навколо цієї теми, поширення неперевіреної інформації значно ускладнюють переговорний процес і можуть негативно вплинути на його результативність", - заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляє пресслужба РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран передумав направляти Україні чорні скриньки літака МАУ – AP

Він звернувся до українських та іноземних ЗМІ з проханням займати виважену і відповідальну позицію щодо висвітлення питання про повернення в Україну чорних ящиків літака.

"Наполегливо закликаю ЗМІ при висвітленні питання повернення чорних ящиків користуватися офіційною інформацією українських органів влади, яку надаватимуть в залежності від досягнення домовленостей з іранською стороною", - пояснив Данілов.

8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Зараз ви читаєте новину «Україна веде складні переговори щодо чорних скриньок з Іраном - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі