четвер, 21 жовтня 2021 11:28

Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю ракет Brimstone

Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю ракет Brimstone
Ракети Brimstone завдяки радіолокаційному самонаведенню можуть вражати рухомі цілі з високою точністю. Фото: thinkdefence.co.uk

Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю британських ракет Brimstone для літаків і патрульних катерів.

Вони розпочалися на тлі побоювань Міноборони України, що Росія може використати газову кризу для захоплення українських територій, повідомляє The Times із посиланням на джерела.

Ракети розробила компанія MBDA UK для повітряних сил Великої Британії. Оснащені активним радіолокаційним самонаведенням, що дозволяє з великою точністю вражати рухомі цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові проведуть випробування новітніх ракетних комплексів

Є побоювання, що Росія планує зимову військову операцію, яка може призвести до ескалації напруженості на Донбасі. Та може мати непередбачувані наслідки для безпеки всієї Європи, повідомив у коментарі виданню український дипломат, ім'я якого не розкривають.

Раніше повідомляли, що Україна планує укласти з Великою Британією великий контракт на постачання летальної зброї. Обговорювали не тільки придбання, а й виробництво в Україні летальних озброєнь.

З 2014-го Велика Британія постачала для потреб ЗСУ військову допомогу. А попередні уряди Сполученого Королівства були проти постачання в Україну летальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю ракет Brimstone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі