неділя, 12 травня 2013 08:59

Україна приєднатися до святкування ювілею Чорноморського флоту

Україна приєднатися до святкування ювілею Чорноморського флоту
Фото: geografica.net.ua

Понад 4000 військовослужбовців і 20 кораблів ВМФ РФ і ВМС України візьмуть участь у військово-морському параді на честь 230-ї річниці Чорноморського флоту.

Він відбудеться 13 травня у Севастопольській бухті.

"У параді кораблів, демонстрації бойової техніки і театралізованій виставі на честь 230-річчя Чорноморського флоту візьмуть участь більше 20 бойових кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту Росії і ВМС України", - повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення ЧФ капітан 1-го рангу В'ячеслав Трухачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський флот може залишитися у Севастополі й після 2042 року - командувач ЧФ РФ

Командування парадом буде покладено на начальника штабу Чорноморського флоту контр-адмірала Олександра Носатова. Приймати парад будуть спільно командувач ЧФ віце-адмірал Олександр Федотенков і командувач ВМС України віце-адмірал Юрій Ільїн.

Першу парадну лінію займуть великий десантний корабель "Новочеркаськ", фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний", великий протичовновий корабель "Керч" і гвардійський ракетний крейсер "Москва". У другій лінії параду можна буде побачити підводний човен "Алроса", українську субмарину "Запоріжжя", ракетний корабель на повітряній подушці "Самум" і малий протичовновий корабель "Александровец".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний військовий Чорноморського флоту Росії влаштував ДТП у Севастополі: Є одна загибла

У день свята будуть відкриті для вільного відвідування ракетний корабель на повітряній подушці "Бора", великий десантний корабель "Ямал", сторожовий корабель "Допитливий", малий ракетний корабель "Міраж" і морський тральщик "Турбініст".

Увечері відбудеться святковий артилерійський салют і феєрверк.

Зараз ви читаєте новину «Україна приєднатися до святкування ювілею Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі