середа, 03 березня 2010 13:26

Україна повертається до часів початку 90-х - експерт

Україна повертається до часів початку 90-х - експерт

Відміна виборів, небажання змінити виборчу систему і повернення представників старої влади свідчить про повернення "беззаконня початку 90-х років", заявив директор Інституту трансформації суспільства, науковий координатор Всеукраїнських національних зборів лідерів місцевих общин і громадських організацій Олег Соскін.

"Відміна виборів і небажання змінити виборчу систему на місцевому рівні... і відновлення знову президентської адміністрації - це все є свідоцтвом того, що ми повертаємося до часів початку 90-х років... Зараз наближаються ті самі часи. І першими, хто будуть жертвами цього процесу, ми розуміємо з вами, це будуть міські голови і місцеві ради", - сказав він на других Всеукраїнських національних зборах лідерів місцевих общин і громадських організацій у середу в Києві.

Він також відзначив, що діюча виборча система "не відповідає тим інтересам общини, які існують, і їх вимогам".

"Ми зараз фактично бачимо узурпацію влади, кланово-корпоративної, яка затверджується в Україні", - підкреслив О.Соскін.

Учасники Всеукраїнських національних зборів вимагають від Верховної Ради, президента, Конституційного суду взяти участь в реформуванні виборчої системи і реформуванні місцевого самоврядування, а також привести чинне виборче законодавство України у відповідність з європейськими правовими стандартами.

У Всеукраїнських національних зборах взяли участь учені, представники державних установ, представники посольств Фінляндії і Польщі, глави сільських і міських адміністрацій з більшості областей України, за винятком мерів обласних центрів.

Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Україна повертається до часів початку 90-х - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі