вівторок, 05 жовтня 2021 11:47

Україна посіла 38-ме місце у світовому рейтингу паспортів

Україна посіла 38-ме місце у світовому рейтингу паспортів
У третьому кварталі Україна опустилась на одне місце у рейтингу. Фото: Pexels

Україна опустилася з 37-го на 38-ме місце в рейтингу паспортів.

Це відбулось через запровадження візи після прибуття з Кенією, свідчать опубліковані дані індексу паспортів на четвертий квартал від компанії Henley & Partners.

Українці можуть подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу.

Закриті через пандемію кордони призвели до найбільшого розриву в можливостях подорожувати за 16-річну історію рейтингу. Громадяни Японії та Сінгапуру можуть відвідати на 166 країн більше, ніж громадяни Афганістану. Вони мають безвіз до 26 країн світу.

"На практиці країни "глобальної Півночі" запровадили найсуворіші обмеження на в'їзд, пов'язані з Covid-19. Водночас багато країн з нижчими показниками навпаки відкрили свої кордони без взаємності з боку країн з сильнішими паспортами. Це створило розрив у можливостях для подорожей навіть для повністю вакцинованих мандрівників з країн, що перебувають у нижній частині індексу", - йдеться у звіті за результатами дослідження.

Японія зберігає заборону на в'їзд майже для всіх іноземців. Німеччина обмежує в'їзд громадян з приблизно 100 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Німеччини назвав фейком інформацію про скасування безвізу з Україною

Єгипет посідає 97-ме місце в рейтингу, але не запроваджує обмеження. Його громадяни мають безвіз з 51 країною. Кенія посідає 77-ме місце, не має заборон на в'їзд, але громадяни мають вільний в'їзд до 72 країн.

У січні 2021 року український паспорт був на 41-й позиції. Найкращі для подорожей паспорти у японців. Вони дозволяють безвізовий в'їзд в 191 країну та території у світі.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 38-ме місце у світовому рейтингу паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі