четвер, 05 лютого 2009 18:11

Україна поділить моря з Росією в Гаазькому суді

Україна поділить моря з Росією в Гаазькому суді
Україна повинна звернутися в міжнародні інстанції для вирішення питання про делімітацію Чорного та Азовського морів і Керченської протоки з Росією, впевнений представник України в Міжнародному суді ООН Володимир Василенко.

"Зараз очевидно, що переговори зайшли в глухий кут", - сказав Василенко на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна може звернутися в Міжнародний суд ООН, або, якщо Росія не визнає юрисдикції цього суду, може бути створений міжнародний арбітраж, який і вирішить проблему делімітації водних просторів з Росією.

Василенко пояснив, що міжнародний арбітраж формується таким чином, що кожна сторона пропонує тих суддів, яких вона забажає.

"Моя думка така, що Україна повинна звернутися вже зараз... з цією справою на розгляд Міжнародного суду ООН, або на розгляд міжнародного арбітражу, який буде сформований обома країнами", - сказав він.
Зараз ви читаєте новину «Україна поділить моря з Росією в Гаазькому суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі