четвер, 01 вересня 2022 01:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна планувала масштабний контрнаступ, але зосередилась на півдні - CNN

Україна планувала масштабний контрнаступ, але зосередилась на півдні - CNN
Українські захисники близькі до паритету сил з російськими окупантами. Фото: Генштаб ЗСУ

Україна планувала здійснити більш широкомасштабний контрнаступ, однак вирішила сконцентрувати сили на Херсонському напрямку.

Збройні сили не хотіли зав'язнути на кількох фронтах одночасно, пише CNN із посиланням на американські та західні офіційні особи, а також на українські джерела.

За словами представників США та України, спочатку Київ розглядав можливість ширшого контрнаступу, але останніми тижнями сконцентрував свою місію на півдні, на Херсонщині.

На думку офіційних осіб, зараз українські військові близькі до паритету сил з російськими окупантами. Але чиновники поки що вагаються назвати операцію ЗСУ на півдні країни справжнім "контрнаступом".

Країна-агресор, як і раніше, зберігає перевагу в загальній чисельності солдат та масованої артилерії. Але українські сили підкріплені сучасним західним озброєнням та підготовкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли США передадуть Україні зенітно-ракетні комплекси NASAMS

"Україна компенсувала перевагу Росії в обсязі вогню своєю "компетенцією", - заявило американське військове джерело.

Представник НАТО в коментарі CNN повідомив, що поки що неможливо підтвердити масштаби українських наступів, але ЗСУ вплинули на здатність РФ переміщатися через річку Дніпро.

Атаки в Криму, каже один із чиновників, були особливо розумною стратегією, адже Росія використовує півострів як стартовий майданчик для своїх операцій на півдні України.

29 серпня заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич заявив, що почалися бої за Херсон.

Удари ЗСУ по мостах через Дніпро дозволили відрізати російську армію на правобережній частині Херсонщини від постачання озброєння та особового складу з Криму.

Через контрнаступальні дії українських бійців на захопленій росіянами Херсонщині серед окупантів шириться паніка. Моральний дух загарбників дуже низький, повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

ЗСУ наступатимуть по всій лінії фронту і нищитимуть всю складську інфраструктуру російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Україна планувала масштабний контрнаступ, але зосередилась на півдні - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі