понеділок, 02 червня 2008 09:52

Україна не поновить вакцинацію проти кору

Україна не поновить вакцинацію проти кору до з"ясування причин смерті підлітка, який помер після щеплення.

Про це заявив віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник після зустрічі з представником Всесвітньої організації охорони здоров"я, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Як відомо, ВООЗ закликав Україну поновити щеплення населення проти краснухи і кору і довести кампанію імунізації населення проти цих хвороб до кінця, запевняючи, що ввезена в Україну вакцина є безпечною, а смертельний випадок зі школярем, який помер після вакцинації, не пов"язаний із цим щепленням.

Між тим, у п"ятницю Генпрокуратура України порушила карну справу проти екс-заступника міністра охорони здоров"я, головного санітарного лікаря Миколи Проданчука, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень під час надання дозволу на ввезення в Україну та використання без належної реєстрації комбінованої вакцини від краснухи та кору.

Під час проведення клінічних випробувань комбінованої вакцини індійського виробництва помер підліток у Краматорську і ще принаймні сто осіб по всій країні було госпіталізовано.

Водночас заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний сказав, що наразі не підтверджено, що захворювання дітей спричинені неякісною вакциною.

В Україні значно вищий рівень захворювання на кір та краснуху ніж у розвинутих країнах, зазначає "Бі-Бі-Сі".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Україна не поновить вакцинацію проти кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі