середа, 20 лютого 2008 14:13

Україна друга в Європі із захворюваністі на туберкульоз

В Україні захворюваність на туберкульоз набирає обертів, починаючи з 1995 року. Медики відзначають розповсюдження всіх форм цього захворювання.

Згідно статистиці, за 1 годину в Україні заражаються туберкульозом чотири люди і одна вмирає. За офіційними даними на обліку знаходяться 515 тис. хворих. Це другий показник в Європі після Росії.

Головними причинами розповсюдження туберкульозу є зростання міграційних процесів, соціально-економічні проблеми, збільшення кількості людей, хворих на СНІД, алкоголізм, наркоманію і хвороби органів дихання. До того ж спалах захворювання виникає через ослаблення контролю за виконанням протитуберкульозних заходів у багатьох країнах світу.

Туберкульозом можна заразитися під час контакту з хворою людиною, у якої відкрита форма цього захворювання, під час вживання заражених продуктів, через предмети, речі, посуд, які належать хворому на туберкульоз. Великий шанс підхопити це захворювання при зниженні імунітету через важку роботу, неякісне харчування, постійні стреси, хвороби, вживання наркотиків і алкоголю.

Основними симптомами захворювання є різке схуднення, тривалий кашель, відкашлювання кров`ю, слабкість, нездужання, блідість, біль у грудях, рясне потовиділення. Якщо симптоми тримаються більш 3-х тижнів, слід негайно звернутися до лікаря.

За оцінками ВООЗ, щорічно на планеті на туберкульоз хворіє близько 9 млн. чоловік, і близько 2 млн. вмирає від цього захворювання. З`явилися нові форми цієї хвороби, які не лікуються жодним із відомих антибіотиків. На думку медиків, необхідні нові лабораторії, здатні забезпечити дослідження у сфері генної фармакології, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна друга в Європі із захворюваністі на туберкульоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі