пʼятниця, 10 серпня 2007 09:32

Україна буде купувати зерно у Німеччини

Hімецька зернотрейдерна компанія "Toepfer International" підписала угоду з найбільшими українськими хлібопекарними підприємствами про постачання зерна протягом наступного року за стабільними ринковими цінами.

Як повідомляє "Німецька хвиля", сторони сподіваються, що меморандум про співпрацю допоможе стабілізувати ситуацію на ринку зерна та хліба в Україні.

Протягом наступного маркетингового року німецький зернотрейдер поставить українським хлібопекарним підприємствам до 100 тисяч тонн продовольчого зерна за оптимальною ціною. Все збіжжя закуповуватиметься лише на внутрішньому ринку.

Це перша подібна угода міжнародного зернотрейдера з українськими компаніями, яка, як зазначається в повідомленні, дозволить українським хлібопекарям безперебійно та ефективно працювати, не підвищуючи ціни на свою продукцію.

Керівник українського представництва "Toepfer International" Бьорн Штендель наголошує, що це важливо для України в умовах цьогорічної посухи та неврожаю.

"Ми розробили взаємовигідну структуру співпраці, яка підтримуватиме хлібопекарський сектор та надасть можливість сільгоспвиробникам реалізувати свою продукцію. Підтримуючи їх, ми розраховуємо на розвиток їхніх господарств у наступні роки, щоб уряд більше не заявляв про продовольчу кризу через неврожай", - зазначив він.

Представник німецької компанії переконаний, що скасування урядом квот на експорт зерна, якого домагаються міжнародні партнери, не позначиться на поставках українським хлібопекарним підприємствам.

Як відомо, посуха 2007 року завдала Україні значних збитків та втрату врожаю, зокрема, зерна, яку в Кабінеті міністрів оцінили у 10 мільйонів тонн.

Уряд ухвалив низку заходів на подолання наслідків посухи, серед яких, зокрема, квотування експорту зерна, на скасуванні якого, в свою чергу, наполягає Європейська комісія, сообщает Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде купувати зерно у Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі