пʼятниця, 10 червня 2016 13:56

Українці за кордоном отримують близько 70 тис. біометричних паспортів на рік

Українці за кордоном отримують близько 70 тис. біометричних паспортів на рік
transkarpatia.net

Консульства України видають українцям за кордоном близько 70 тис. біометричних паспортів на рік. Такі дані повідомив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга, пише "Укрінформ".

"В наступному році ми прогнозуємо оформлення за кордоном близько 100 тис. біометричних закордонних паспортів,- наголосив дипломат. - Загалом, додав він, в Україні на сьогодні вже видано 1,2 млн біометричних паспортів, а спроможності Української держави – видавати 2,5-3 млн біометричних паспортів у рік".

Сибіга зазначив, що оформлення закордонних паспортів є найбільш затребуваною консульською дією за кордоном, яка зараз здійснюється у максимально спрощеному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці Рима мітингували під італійським парламентом

"Для отримання закордонного паспорта громадянину України за кордоном треба лише пред'явити свій закордонний паспорт і будь-який документ, який підтверджує легальність перебування у країні. Всі бюрократичні перепони для громадян України знято",- зазначив Андрій Сибіга.

Зараз ви читаєте новину «Українці за кордоном отримують близько 70 тис. біометричних паспортів на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі