пʼятниця, 17 листопада 2017 13:48

Українці знатимуть, хто з чиновників переглядав їхні особисті дані

Українці знатимуть, хто з чиновників переглядав їхні особисті дані
Проект "Трембіта" почне працювати вже в найближчі місяці / фото: "Вконтакте"

Громадяни України зможуть дізнаватися, хто з чиновників, коли і з якою метою цікавився їхніми персональними даними.

Отримувати цю інформацію буде можливо завдяки системі електронної взаємодії між державними реєстрами "Трембіта", повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Реалізація електронної системи, до якої Україна йшла довгих 2 роки, дозволить громадянам стати справжніми власниками інформації про себе", - розповіла Марі Педак керівник проекту EGov4Ukraine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поліція" ДНР збирає контакти і IMEI мобільних студентів

Проект "Трембіта" почне працювати вже в найближчі місяці. Його запровадив консорціум з Естонії та України при співробітництві з Державним агентством з питань електронного уряду України. Фінансову підтримку надав ЄС.

"Це шанс нарешті позбутися бюрократичних перепон і налагодити ефективну взаємодію між державою і громадянами", - повідомив голова Державного агентства з питань електронного уряду України Олександр Риженко.

Держспецзв'язок розробив законопроект про обов'язкову реєстрацію абонентів мобільного зв'язку. Він пропонує зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-який іншій формі. Але при цьому зобов'язує телеком-компанії збирати персональні дані всіх без винятку користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Українці знатимуть, хто з чиновників переглядав їхні особисті дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі