субота, 06 липня 2024 11:18

Українців попереджають про надзвичайну спеку

Українців попереджають про надзвичайну спеку
В Україні очікується спекотна погода. Фото: suspilne.media

Наступного тижня в Україні очікується надзвичайна спека.

У денні години максимум досягатиме +33... +39℃, місцями буде до +40℃. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, спека затримається й надалі, після 15 липня. Нижчою температура буде лише в західних областях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться погода 6 липня: прогноз синоптиків

"Що завтра? Температура повітря очікується в межах +26... +32 градусів. На півдні та південному сході +30... +34 градуси. Дощі малоймовірні", - пише Діденко.

У Києві 7 липня очікується суха сонячна погода з температурою повітря +27... +29℃. Надалі у столиці також очікується сильна спека.

"Візьміть до уваги цей спекотний прогноз, подбайте про запас води, за можливості, переїдьте тимчасово на дачі чи поближче до води чи лісу, де легше можна перебути спеку. Особливо спекотно буде на півдні та сході України. Важливо підтримувати особливо тих, хто не має можливості захищатися від спеки тиловими способами - донати дуже важливі. Але не забуваємо, що це - лише літо, прискіпливо стежимо за своїм самопочуттям, піклуємося про тих, хто поруч і хто на відстані, уважно стежимо за свіжими прогнозами погоди", - зазначила Діденко.

У неділю спека знову охопить всю територію України: +30...35°С. Водночас у північних областях стане легше дихати. Там прогнозують +26...29°С.

Температура повітря досягатиме впродовж дня +33...37°С. На півдні, сході та в більшості центральних областей буде +34...39°С, місцями до +40°С.

Зараз ви читаєте новину «Українців попереджають про надзвичайну спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі