неділя, 07 квітня 2024 22:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна звернулася до ООН та Червоного Хреста через розстріл українських військовополонених

Україна звернулася до ООН та Червоного Хреста через розстріл українських військовополонених
Омбудсмен Дмитро Лубинець звернувся до ООН та Червоного Хреста через розстріл військовополонених у Кринках. Фото: РБК-Україна

Україна звернулася до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста через розстріл російськими окупантами українських військовополонених.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець. Як розповів омбудсмен на сторінці у Facebook, він негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації задокументували цей факт.

"Убивство військовополонених є зухвалим порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином. Такі випадки, на жаль, непоодинокі та є системною практикою підступного ворога", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ідентифікували 2800 тіл загиблих воїнів

Лубінець зазначив, що черговий російський злочин має стати частиною доказової бази для трибуналу над РФ.

"Світова спільнота має дати Росії чіткий сигнал - сліди воєнних злочинів не вдасться приховати. Воєнні злочини не мають строку давнини. І на лаві підсудних опиняться ті, хто їх скоїв, і ті, хто віддавав злочинні накази", - резюмував омбудсмен.

У мережі з'явилося відео розстрілу полонених українських військових нібито в Кринках на лівому березні Херсонської області. На записі видно, що представник ЗС РФ здійснює у трьох беззбройних нерухомих військових кілька пострілів.

Українська прокуратура вже проводить розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни російськими окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Україна звернулася до ООН та Червоного Хреста через розстріл українських військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі