пʼятниця, 01 березня 2024 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні ідентифікували 2800 тіл загиблих воїнів

В Україні ідентифікували 2800 тіл загиблих воїнів
Ідентифікували понад 2800 тіл і фрагментів тіл загиблих українських військових, повідомив Дмитро Лубінець. Фото: pixabay.com

В Україні, за даними міністра охорони здоров'я, ідентифікували понад 2800 тіл і фрагментів тіл загиблих українських військових.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Нині, за словами міністра охорони здоров'я, понад 2800 тіл та фрагментів вдалося ідентифікувати. Триває процес пошуку їхніх рідних для повернення для поховання. Також, за словами представників державних органів, рідні не можуть знайти тіла захисників, оскільки вони ще не передані українській стороні. Однак процес репатріації тіл відбувається", - сказав омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинув депутат Андрій Зеленчук

За словами Лубінця, присутні на зустрічі з членами сімей загиблих військовослужбовців обговорили питання щодо термінів ідентифікації тіл і сповіщення родинам, роботи бази даних ДНК, комунікації зі слідчими, роботи експертів та алгоритмів ідентифікації.

"Україна максимально зацікавлена в тому, аби повернути тіла загиблих наших воїнів. Рідні мають повне право віддати шану полеглому воїну", - сказав Лубінець.

З початку повномасштабної російської агресії загинули 31 тисяча українських військових, повідомив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ідентифікували 2800 тіл загиблих воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі