пʼятниця, 19 червня 2015 09:49

Україна на 9 місці за кількістю переселенців - ООН

Україна на 9 місці за кількістю переселенців - ООН
Фото: bigmir.net

В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань відзначають, що люди, рятуючись від насильства у східних регіонах України, продовжують полишати свої домівки.

Про це заявив прес-секретар генсека ООН Фархан Хак, передає Радіо ООН.

"У країні зараз - понад 1,3 мільйона внутрішніх переселенців. За цим показником Україна посідає дев'яте місце в світі. Близько 890 тисяч людей втекли в сусідні держави", - говорить Хак.

Також Хак відзначає, що співробітникам Всесвітньої продовольчої програми не вдалось доставити 56 тисяч продуктових пайків, які були виділені для мирного населення зони АТО.

Раніше ООН повідомляла про те, що конфлікт на сході України зачепив щонайменше 5 млн людей, та змусив полишити свій дім 1,23 млн людей. 

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що з початку агресії РФ на сході України 150 тис дітей покинуло зону конфлікту, зафіксована загибель 68 дітей, ще 176 поранено, багато хто залишається на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Україна на 9 місці за кількістю переселенців - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі