понеділок, 20 липня 2020 18:42

Україна готова до 2-ї хвилі коронавірусу - Зеленський

Україна готова до 2-ї хвилі коронавірусу - Зеленський
В Україні ситуація стабільна. Фото: Reuters

Україна готова до 2-ї хвилі пандемії коронавірусу.

За минулу добу в Україні виявили у 651 людини зараження Covid-19, зафіксували 13 летальних випадків, 560 пацієнтів одужали, заявив президент Володимир Зеленський під час селекторної наради, повідомляє пресслужба ОПУ.

"Ситуація зараз така, що ми маємо постійно бути напоготові, але не треба перебільшувати реакції. Сьогодні немає критичних спалахів або якихось "червоних точок", пов'язаних з поширенням коронавірусної інфекції в країні. Кількісний поріг тих, хто одужав, перевищив 50 відсотків. Ми готові до другої хвилі, але сподіваємося, що вона нас омине", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ озвучили дату початку масової вакцинації від Covid-19

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з початку пандемії в Україні зробили 877 тис. тестів на Covid-19. Показник летальності по країні становить 2,5%.

Імунні клітини організму, згідно з дослідами вчених із Сінгапура, можуть розпізнавати коронавіруси після 1-го контакту з ними, навіть роки потому. Це вагоміший фактор імунітету, ніж наявність антитіл.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова до 2-ї хвилі коронавірусу - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі