пʼятниця, 13 липня 2007 08:15

Уго Чавес збирається відмінити обмеження кількості президентських термінів

Уго Чавес найближчим часом внесе до парламенту Венесуели законопроект, що дозволяє президентові переобиратися необмежену кількість разів.

На сьогоднішній день президент Венесуели обирається простою більшістю голосів в ході прямого всенародного голосування і є главою держави і уряду строком на шість років. Глава держави може бути переобраний ще на один термін підряд.

Можливість переобиратися необмежену кількість разів буде надана тільки президентові і не торкнеться мерів міст і губернаторів.

Вперше Уго Чавес пообіцяв змінити конституцію Венесуели після перемоги на президентських виборах 3 грудня 2006 року.

"Я думаю, що конституцію країни необхідно змінити. Це в першу чергу стосується термінів правління президента. Ми не маємо права позбавляти народ можливості обирати вподобаного йому лідера країни на четвертий, п"ятий або шостий термін", - заявив президент Венесуели.

Раніше Національна Асамблея (парламент) Венесуели надала Чавесу широкі повноваження самостійної законодавчої ініціативи.

Новий закон дозволяє Чавесу протягом півтора року видавати укази, направлені на повну націоналізацію економіки країни, включаючи такі галузі як енергетику і телекомунікації, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес збирається відмінити обмеження кількості президентських термінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі