вівторок, 18 грудня 2007 09:41

Уго Чавес хоче викопати останки свого кумира

Президент Венесуели Уго Чавес пропонує провести ексгумацію останків легендарного південноамериканського революціонера Сімона Болівара, що спочивають у Національному пантеоні в Каракасі, щоб розкрити таємницю смерті революціонера. На церемонії, присвяченій роковинам смерті Болівара, венесуельський лідер присягнувся, що "не заспокоїться, поки не дізнається правду про долю героя". За офіційною версією істориків, Болівар помер від туберкульозу. Проте Чавес вже висловлював гіпотезу про насильницьку смерть визволителя Венесуели. У своїй промові президент Венесуели пішов далі й припустив, що прах Болівара міг зникнути після його смерті з вини можливих убивць революціонера. "Ми зв"язані моральним обов"язком розкрити цю таємницю, відкрити священну гробницю і перевірити останки", – сказав Чавес, відзначивши, що "сучасні технології" могли б визначити, чи дійсно поховані останки належать Болівару.

Болівар – легендарний керівник руху за незалежність Південної Америки від іспанського панування, він брав активну участь у проголошенні Венесуели незалежною республікою. Чавес неодноразово заявляв, що Болівар є одним із його кумирів і прикладом для наслідування в нинішній боротьбі Венесуели за "свободу від західного імперіалізму", повідомляє УТРО.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес хоче викопати останки свого кумира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі