пʼятниця, 29 лютого 2008 16:26

Учені дізналися про нові подробиці утворення зірок

Результати розрахунків, проведених Марком Крумхольцом (Mark Krumholz) та Крістофером Маккі (Chrіstopher McKee) з Каліфорнійського університету в Берклі (США), показали, що розмір і яскравість майбутніх зірок залежать від щільності газопилових хмар, з яких вони утворюються. Відповідно до висновків вчених, щільні хмари розігріваються більш рівномірно, що перешкоджає фрагментації хмари та утворенню безлічі невеликих зірок. Замість цього з неї формуються одна або дві масивних зірки.

За оцінками дослідників, величина граничної поверхневої щільності газопилових хмар становить 1 г/см2. На думку астрономів, отримані результати можуть означати, що частка карликових зірок у космічному просторі оцінюється не вірно.

Про кількість карликових зірок у певній області простору вчені судять за числом масивних зірок, що перебувають там, які легше виявити. Однак, відповідно до результатів дослідження Крумхольца та Маккі, безліч газових хмар у Всесвіті, наприклад, які перебувають у карликових галактиках, не мають достатньої щільності для формування масивних зірок, при цьому з них можуть утворюватися не такі великі зірки, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися про нові подробиці утворення зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі