понеділок, 30 серпня 2010 17:21

Учені сподіваються, що знайшли на дні Байкалу "золото Колчака"

Учені сподіваються, що знайшли на дні Байкалу "золото Колчака"

На дні озера Байкал, можливо, знайдено легендарне "золото Колчака". Учені виявили у воді якісь блискучі предмети, які нагадують золоті злитки. Знахідка була зроблена учасниками наукової експедиції "Світи" на Байкалі" під час занурення в районі Кругобайкальської залізниці, повідомив представник Фонду сприяння збереженню озера Байкал.

Ймовірно, "золото Колчака" знаходиться на 81-му км КБЗ. Зараз в цьому районі працює глибоководний апарат "Мир-2", пілотований Героєм Росії Євгенієм Черняєвим.

Представник Фонду нагадав, що минулого року там вже були знайдені залишки вагону часів Громадянської війни. Тоді ученим не вдалося завершити дослідження через погіршення погоди - на озері посилився вітер. Учасники експедиції сподіваються, що цього разу їм пощастить і вони зможуть дістати ймовірні злитки на поверхню.

Нагадаємо, адмірал Колчак в роки Громадянської війни був одним з керівників Білого руху. "Золото Колчака" - частина золотого запасу Російської імперії, яка, згідно з однієї з легенд, потрапила до Байкалу в результаті аварії залізничного составу. "Інтрига зберігається, тому що не можна поки з точністю сказати, є тут золото Колчака або його не було ніколи", - заявив директор Фонду сприяння збереженню озера Байкал Баір Цирєнов.

Міжнародна експедиція "Світи" на Байкалі" почала роботу на озері в 2008 році. Із самого початку дослідники говорили про пошуки легендарного потягу як про свою побічну мету. Залізничний состав шукали паралельно з науковою діяльністю, але до серпня 2009 року ученим не вдавалося виявити жодних його слідів.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Учені сподіваються, що знайшли на дні Байкалу "золото Колчака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі