понеділок, 05 листопада 2007 11:55

Учасники грузинського мітингу потрапили до лікарні через отруєне вино?

Близько 20 учасників масової акції протесту, яка проходить біля будівлі грузинського парламенту в Тбілісі, відправили до лікарні з симптомами отруєння. Лідери опозиції стверджують, що їхнім прихильникам дали випити отруєне вино. За словами представників НПО "Інститут рівноправ"я", яких цитує ІА "Тренд", вранці 5 листопада до місця, де проходить мітинг, під"їхав джип, навантажений вином. Опозиціонери заявляють, що алкоголь присутнім роздавав якийсь підполковник міліції.

Організатори мітингу, як повідомляється, "припинили ці провокаційні дії", проте певна кількість мітингувальників (за неофіційними даними, кілька десятків), все ж таки встигли покуштувати вино. Як заявив депутат від Консервативної партії Грузії Георгій Букія, "багато хто з цих людей тепер непритомні". Перед будівлею парламенту працюють машини "Швидкої допомоги", які надають допомогу тим, хто постраждав.

Тим часом лікарі "Швидкої", як відзначає агентство, заперечують, що учасники мітингу були отруєні вином. Медики, як повідомляється, діагностували у потерпілих переохолодження та похмільний синдром.

Мітинг перед грузинським парламентом триває вже четвертий день. Опозиція вимагає відставки президента Михайла Саакашвілі, проведення дострокових парламентських виборів, зміни виборчого законодавства, а також звільнення політв"язнів. Сам президент, виступивши напередодні ввечері в телеефірі, заявив, що готовий обговорювати з мітингуючими лише поправки до виборчого законодавства. Те, що відбувається біля парламенту він назвав "бездарною пародією на революцію троянд", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Учасники грузинського мітингу потрапили до лікарні через отруєне вино?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі