пʼятниця, 25 жовтня 2024 10:28

У ЗСУ зробили заяву про підготовку жінок до оборони

У ЗСУ зробили заяву про підготовку жінок до оборони
У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони. Фото: Армія Inform

У ЗСУ виступають за підготовку жінок до оборони. Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати.

Що більше буде підготовлених до спротиву українців, то менше буде мотивації у РФ воювати й нападати, вважає очільник Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Чи потрібно це буде зараз призивати жінок? А чому не варто підготувати їх, навчати? Це ж не обов'язково призвати. Що більшою є загальна навченість українців до спротиву, їхня консолідація та вміння злагоджено взаємодіяти між групами за статевою чи професійною ознакою, то менше Росія прагне воювати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб планує створити кібервійська у структурі ЗСУ

Україні слід мати план дій у розрахунку на найгіршу ситуацію.

"Чим більше ми матимемо планів дій, чим більше ми будемо мати підготовлених людей до спротиву, чим краще ми будемо озброєні - тим менше мотивації у РФ воювати й нападати на нас. Тобто завжди виклики і проблеми потрібно розглядати з найгіршої сторони. Так як військові операції розглядаються. Вони завжди розглядаються з найскладнішого варіанту і з найнегативніших результатів її проведення. Для того, щоб убезпечити й мінімізувати ризики", - пояснив Тимочко.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 25 жовтня орієнтовно склали близько 685 910 солдатів. За останню добу ЗСУ скоротили російську армію ще на 1630 осіб, повідомив Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ зробили заяву про підготовку жінок до оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі