пʼятниця, 09 грудня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ зробили заяву про безпеку в тилових регіонах РФ

У ЗСУ зробили заяву про безпеку в тилових регіонах РФ
В ЗСУ зробили заяву про безпеку росіян на тлі вибухів на авіабазах РФ. Фото: twitter.com/kromark

Вибухи на російських аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво" та нещодавня "бавовна" в Бєлгороді та інших регіонах країни-агресорки доводить, що війна в Україні стосується кожного росіянина.

Тепер не ясно, чи можуть вони бути в безпеці навіть у своїх тилових регіонах, заявив 9 грудня речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Як бачимо з новин, "бавовнятко" ходить по аеродромах і окупанти кудись зникли. Військовою термінологією це називається розосередилися. По різних аеродромах вони порозтягували свою стратегічну авіацію, де це тільки можливо. Зокрема, де є злітно-посадкові смуги, які вони зможуть використовувати", – сказав він.

Водночас поки що авіаційна активність ворога невелика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала технології для завдання удару по Москві – Forbes

"Ті військові та цивільні росіяни, які казали, що так звана спецоперація їх не стосується, зрозуміли, що нікуди вони не дінуться від війни. Від тих наслідків російської агресії, яку засуджує весь світ. Вона тепер стосуватиметься кожного. Тепер ніде не можна бути в безпеці. Ми ж бачили не перші такі "бавовнятка". Був Крим та аеродром "Міллєрово" у Ростовській області на початку агресії", – зазначив Ігнат.

Він акцентував, що всі ці інциденти на території РФ мають психологічний влив на цивільних та російських військових.

"У Бєлгороді теж зі світлом проблеми, із нафтобазами. Чомусь так трапляється. Тому це повинно бути серйозним психологічним фактором впливу на населення Росії та її військових. Тепер незрозуміло, чи буде безпечно навіть у їхніх тилових регіонах РФ", – додав речник командування Повітряних сил.

6 грудня в Росії заявили про атаку невідомим безпілотником аеродрому в Курську. Цей аеродром з 24 лютого використовується лише у військових цілях.

До цього в російському Міноборони повідомили, що вранці 5 грудня Україна намагалася безпілотниками атакувати російські аеродроми "Дягілєво" та "Енгельс". На обох аеродромах дислокується дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягілєво", в Саратовській області – "Енгельс".

Відомо про пошкодження двох бомбардувальників Ту-95. Ними росіяни атакували українську територію.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ зробили заяву про безпеку в тилових регіонах РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі