четвер, 06 листопада 2014 11:11

У ЗМІ проникла інформація про те, хто убив бен Ладена

У ЗМІ проникла інформація про те, хто убив бен Ладена
Фото: cit.ua

Колишній спецназівець США 38-річний Роб O'Ніл заявив британській газеті Daily Mail, що саме він застрелив Усаму бен Ладена.

Як повідомляє видання, O'Ніл був особисто нагороджений за те, що 2 травня 2011 року в ході спецоперації в пакистанському місті Абботабад три рази вистрілив в голову "терориста номер один".

Рішення розкрити свою особистість O'Ніл прийняв після того, як був достроково звільнений зі служби і позбавлений ряду соціальних пільг, покладених військовим.

Замість належних 20 років O'Ніл прослужив в спецназі 16 років, пише Daily Mail. За цей час він не раз брав участь у військових операціях в різних зонах бойових дій, в тому числі в Іраку і Афганістані, і виконав більше 400 бойових завдань.

Роб O'Ніл виріс в американському місті Бьютт, штат Монтана, і вирішив стати "морським котиком" (підрозділ спецназу ВМС США - ред.) через нещасливе кохання. Однак, за словами батька Тома O'Ніла, на вибір сина вплинув випадок, коли на полювання разом з ним пішов один зі спецназівців.

"Ми думали, що це буде великий чоловік, який голими руками зможе підняти будинок, але це був звичайний хлопець. І тоді Роб сказав, що якщо цей хлопець може бути "морським котиком", то і він теж", - розповів його батько в ексклюзивному інтерв'ю Daily Mail.

За словами Тома O'Ніла, він не боїться того, що після викриття його син може стати мішенню для радикального угруповання "Ісламська держава". За його словами, він навіть готовий намалювати на своїх дверях велику мішень.

Американський телеканал Fox News обіцяв 11 листопада показати двосерійний документальний фільм під назвою "Людина, яка вбила Усаму бен Ладена". У ньому член підрозділу SEAL ВМС США на прізвисько Стрілок розповість про деталі спецоперації "Спис Нептуна", під час якої був ліквідований "терорист номер один".

За офіційними даними Білого дому, Усама бен Ладен був ліквідовано 2 травня 2011 року в своєму будинку в Пакистані в результаті таємної спецоперації членами підрозділу SEAL ВМС США. Вважається, що терориста вбили пострілом в голову при спробі чинити опір. Повідомлення про смерть бен Ладена підтвердили в "Аль-Каїді", а також начальник пакистанської розвідки Ахмед Паша і особисто президент США Барак Обама. Обставини смерті терориста досі не оприлюднені.

Усама бен Ладен був лідером організації "Аль-Каїда", відповідальної за Терористичний акт 11 вересня 2001 року в США, а також багато інших терактів. Входив до списку "найбільш розшукуваних терористів" ФБР. Після теракту 11 вересня 2011 спецслужби США привласнили йому статус "терориста номер один". З 2001 по 2011 рік був однією з головних цілей міжнародної кампанії "війни проти тероризму".

Зараз ви читаєте новину «У ЗМІ проникла інформація про те, хто убив бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі