вівторок, 19 жовтня 2021 19:38

У Житомирі посилюють карантинні обмеження

У Житомирі посилюють карантинні обмеження
У Житомирі запровадили обмеження червоної зони. Фото: Reuters

У Житомирі з 23 жовтня запроваджують додаткові обмеження.

Їх ухвалили на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, передає УНІАН.

"Усі показники свідчать про те, що ми перейдемо у червону зону протягом декількох днів. Для цього ми зібрали таку попереджувальну комісію, щоб бізнес зміг підготуватися до переходу Житомира у червону зону", – сказала перша заступниця міського голови Житомира Світлана Ольшанська.

Директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євген Черниш пояснив, що з 23 жовтня роботу продовольчих і непродовольчих ринків, торговельних центрів та сфери послуг дозволять з розрахунку одна людина на 10 кв. м, не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2 м.

100% працівників ринків обов'язково мають мати сертифікати про вакцинацію або негативні ПЛР-тести, зроблені не пізніше як за 72 год.

Заклади харчування мають мати не більше 50% заповненості з розрахунку не більше, аніж чотири людини за столом на відстані 2 м між столами. Усі працівники мають вакцинуватися чи зробити тест. Заклади зможуть працювати з 06:00 до 23:00.

Усі працівники готелів та хостелів мають вакцинуватися або зробити тест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська область завтра може перейти до червоної зони

Школи зможуть працювати лише за умови 100% вакцинації усіх працівників.

"Початкова школа і садочки будуть працювати. Питання постає перед нашими школами, адже умова постанови – вакцинованих 100 відсотків працівників. На превеликий жаль, у нас сьогодні лише два заклади освіти мають 100 відсотків вакцинації, тому є ще час, умовно кажучи, підготуватися. З 23 жовтня у нас оголошені канікули, а далі ми будемо дивитися по ситуації, адже вона стрімко змінюється, практично кожен день", – сказала заступниця міського голови Житомира Марія Місюрова.

Херсонська область першою в Україні потрапила до червоної зони карантину. Суворі обмеження там почали діяти з 15 жовтня. Станом на 19 жовтня в червоній зоні перебувають ще чотири області.

У зоні ризику також Київ. Там уже 70% заповнених місць у лікарнях. Цього достатньо, щоб місцева влада оголосила в місті червону зону.

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі посилюють карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі