вівторок, 21 вересня 2010 18:37

У жовтні в київських трамваях з"являться безконтактні картки

У жовтні в київських трамваях з"являться безконтактні картки

У київських трамваях в жовтні будуть введені в дію нові проїзні квитки у вигляді безконтактних електронних карток.

Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації з посиланням на комунальне підприємство "Київпастранс".

Такі нововведення пов"язані із запуском першої черги лінії швидкісного трамваю від вулиці Старокиївській до Великої Кільцевої дороги, на станціях якої будуть встановлені турнікети для зчитування модернізованих проїзних квитків.

Вартість нових проїзних не зміниться, запевняють у КП "Київпастранс".

Документом для разового проїзду буде абонементний талон, який необхідно буде закомпостувати на електронному компостері, встановленому на турнікеті.

Перевірка легітимності проїзних квитків з використанням безконтактної картки буде здійснюватися ревізорами-контролерами громадського транспорту за допомогою електронних терміналів.

Прохід пільговиків на станції лінії швидкісного трамвая буде здійснюватися за такою ж системою, яка діє в метрополітені.

"З метою підняття рівня доходів підприємства, у ІV кварталі поточного року "Київпастранс" планує запустити пілотний проект з впровадження електронних касових апаратів для друкування разових проїзних квитків. Ці заходи будуть здійснюватися в рамках впровадження Автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному пасажирському транспорті. Пілотний проект буде здійснюватися на базі одного із транспортних підприємств і охопить групу маршрутів громадського транспорту", - повідомив заступник генерального директора КП "Київпастранс" Сергій Литвинов.

Він повідомив, що в січні 2011 року весь персонал, який займається збором оплати за проїзд, буде забезпечений касовими апаратами для друкування разових квитків. Як наслідок, з часом будуть лківідіровані абонементні талони.

Крім того, протягом поточного року рухомий склад буде обладнаний приладами для зчитування інформації з безконтактних електронних карток з можливістю установки турнікетів на окремих дверях.

"Схема буде дуже проста: пасажир купує безконтактну електронну картку. В наземному транспорті біля кожних дверей будуть встановлені термінали для зчитування інформації з безконтактних карток. При вході в вагон трамвая пасажир повинен піднести безконтактну картку до терміналу, і поїздка буде рахуватися. За цим стежитимуть ревізори-контролери з аналогічним терміналом, який дозволить визначити, чи сплатив пасажир карткою свій проїзд", - пояснив Литвинов.

Він відзначив, що надалі планується ввести багаторазовий проїзний квиток на всі види громадського транспорту з можливістю поповнення у вигляді безконтактної електронної картки з чіпом. Їх можна буде поповнювати в спеціальних терміналах, які будуть встановлені по всьому Києву.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У жовтні в київських трамваях з"являться безконтактні картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі