неділя, 19 липня 2020 16:49

У Зеленського готують закон проти "деструктивних" сект

У Зеленського готують закон проти "деструктивних" сект
Секта кашкетників. Фото Галас

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розробляє законопроєкт про діяльність деструктивних релігійних організацій.

Про це розповіла народна депутатка від "Слуги Народу", очільниця цього комітету Галина Третьякова. За її словами, йдеться про релігійні організації, які працюють як фінансові установи й забирають кошти у людей, повідомляє hromadske.ua

"В Америці це дуже потужно обговорювалося, у нас, на жаль, ці відносини не врегульовані. Під релігійними установами може прикриватися фінансова установа, яка може забирати у людей їхнє майно", — пояснила депутатка.

Третьякова назвала такі організації "цілою системою з нейролінгвістичним програмуванням".

"Така проблема є, коли під релігійною установою ховається фінансова установа, яка, в тому числі працює і з "чорними нотаріусами", яка хоче забрати у людини її майно, користуючись тим, що людина в біді. Програмуванням починають робити все, щоб вона в цю організацію принесла кошти. Потрібно, щоб ми їм протидіяли", — пояснила депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очолила рейтинг злочинності серед країн Європи

Найпоширенішими релігіями в Україні є православ'я, католицизм різні течії протестантизму та мусульманство.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського готують закон проти "деструктивних" сект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі