понеділок, 18 серпня 2008 09:15

У якій країні Євросоюзу краще всього працювати

У якій країні Євросоюзу краще всього працювати
Кращі умови для іноземців, що приїжджають працювати в країни Євросоюзу, існують в Швеції. Про це свідчать дані "Індексу інтеграційної політики", складеного від імені консорціуму 25 європейських організацій, ведучу роль в якому грають Британська рада і брюссельська Група міграційної політики.

Як передає Бі-бі-Сі, в документі мовиться, що в цілому країни ЄС роблять у напрямі інтеграції мігрантів лише половину того, що могли б робити. Гірше за все справи в цій сфері йдуть в Латвії. Ця країна піддалася критиці за обмеження прав приїжджих і за те, що до них практично не прислухаються при визначенні політики країни.

Все 5 країн Старого Світу з найбільшою часткою некорінного населення - Британія, Іспанія, Німеччина, Італія і Франція (у яких в цілому проживає щонайменше половина всіх мігрантів ЄС) - опинилися в першій половині "Індексу". З них краще за всіх про емігрантів піклуються в Італії.

Проте, підкреслюють автори, тільки Швеція набрала достатньо балів для того, щоб вважатися країною, в якій приїжджі інтегруються без скільки-небудь помітних проблем. Швеція заробила 100% в тому, що стосується прав, що надаються іноземним робітникам, і їй зовсім трохи не вистачило для того, щоб отримати таку ж високу відмітку в області довготривалих прав на поселення мігрантів.

Крім того, Швеція названа країною, що надає мігрантам великі можливості по довгостроковому поселенню: тут, за словами дослідників, створена справедлива, проста і прозора система отримання дозволу на проживання.

У сфері, що стосується можливості переселення до мігрантів їх родичів, більше всього очок заробили Швеція і Португалія, а гірше за інших в цьому йдуть справи в Австрії, Данія і на Кіпрі.

Що стосується країн Східної Європи, що входять до складу Європейського Союзу, то вони отримали найнижчі оцінки в області участі мігрантів в політичному житті.

Неоднозначна картина вийшла і з антидискримінаційною політикою європейських держав. Так, не дивлячись на чіткі гарантії для мігрантів, прописані в Конституції і інших законах Німеччини, ця країна опинилася в "Індексі" на одному з останніх місць.

Всього, за даними укладачів документа, в 25 державах єдиної Європи сьогодні проживають близько 21 млн. мігрантів. В ході своєї роботи дослідники брали до уваги 140 різних чинників, які так чи інакше позначаються на рівні життя цих людей. У їх числі:

- дотримання прав мігрантів на робочому місці;
- можливість отримання дозволу на проживання;
- дозвіл на приєднання до мігрантів членів їх сімей;
- законодавство, направлене на недопущення расизму і ксенофобії.

news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «У якій країні Євросоюзу краще всього працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі