середа, 05 червня 2019 16:57

У Воронежі встановили "надгробок Путіну"

  Активісти різних протестних рухів Росії встановлюють "надгробки Володимиру Путіну"
Активісти різних протестних рухів Росії встановлюють "надгробки Володимиру Путіну"

У Воронежі з'явився "надгробок Володимиру Путіну" із написом "Казковий злодій і брехун. Політичний труп".

Знімки "надгробку" опублікували у Twitter протестного руху "Агіт Росія". У русі уточнили, що отримали зображення через бот у Telegram. Хто стоїть за цією акцією, поки невідомо.

З березня 2019-го в містах Росії активісти різних протестних рухів встановлюють "надгробки Володимиру Путіну". Вони кажуть, що акція вже переросла у "всеросійський флешмоб", який повинен показати, що "Путін помер для громадян Росії". Зараз відомо про "надгробки" не менше ніж в 7 містах - передостаннє з'явилося в Єкатеринбурзі 21 квітня. У 2 містах "надгробки" встановили активісти протестного руху "Агіт Росія". У Санкт-Петербурзі "надгробок" з'явився 3 квітня навпроти Ісаакіївського собору, саме він й викликав найбільший розголос. В установленні звинуватили прес-секретаря руху Григорія Кудрявцева й заарештували на 9 діб. За словами активіста, "надгробок Путіну" було встановлено за антинародні закони, постійну брехню і огидне правління: Путін помер для громадян Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував смерть російського імперського проекту

  Найбільший розголос викликав "надгробок" навпроти Ісаакіївського собору в Санкт-Петербурзі.
Найбільший розголос викликав "надгробок" навпроти Ісаакіївського собору в Санкт-Петербурзі.

Перший "надгробок Путіну" з'явився у Набережних Челнах, другий - Москві, третій - Берліні. По суті, флешмоб почався з Москви, де надгробок встановили учасники "Безстрокового протесту" (після мітингів проти пенсійної реформи, що пройшли 9 вересня 2018-го, у декількох десятках міст Росії почалися безстрокові акції протесту проти чинної влади). 4-й "надгробок" встановив активіст руху в Кургані (відразу після установки "надгробку" прихильник руху Євген Жуков отримав 15 діб адміністративного арешту, але за раніше проведену акцію). "Агіт Росія" публікувала новини про акції (спочатку "ВКонтакте" видаляла фотографії "надгробки Путіну", оскільки вони "вводять в оману", але пізніше дозволила їхню публікацію).

Зараз ви читаєте новину «У Воронежі встановили "надгробок Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі