вівторок, 19 червня 2007 14:04

У Великобританії з"явився перший повністю екологічний будинок

Будинок Lighthouse, представлений на виставці OFFSITE2007, відповідає практично всім вимогам до екологічно чистого будівництва. Кількість шкідливих речовин, що виділяються ним в атмосферу, знижена до нуля. Таким чином, він став першим повністю екологічним будинком у Великобританії.

Проект виконаний архітектурним бюро Sheppard Robson спільно з фірмами Arup і Kingspan Off-Site. Площа 2,5-поверхового Lighthouse складає близько 100 квадратних метрів. Для економії тепла використовуються структурні теплоізоляційні панелі, на даху встановлені фотоелементи для вироблення електроенергії. Розміщення спалень на першому поверсі дозволяє найефективніше використовувати природне освітлення верхнього робочого простору.

Очікується, що нові вимоги до будівництва будуть обов"язкові для всіх будинків, що зводяться, у Великобританії до 2016 року. Як повідомлялося раніше, влада країни має намір почати будівництво п"яти "еко-міст", які допоможуть знизити дефіцит житла. Близько ста тисяч будинків планується оснастити сонячними панелями і вітряками. Перший з еко-міст буде зведений в Кембріджширі, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «У Великобританії з"явився перший повністю екологічний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі