середа, 25 грудня 2013 06:41

У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики

У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики
Фото: @AlanArnoldUK
Близько 100 тисяч будинків залишилися без електрики на півдні Великобританії з-за потужного шторму. Про це з посиланням на заяву місцевих властей повідомляє 24 грудня BBC News.

Жертвами негоди в країні стали чотири людини, пише The Belfast Telegraph. Двох з них віднесло у річку, інші загинули в результаті ДТП, викликаних важкими погодними умовами.

Крім того, шторм призвів до перебоїв у транспортному сполученні. Були скасовані деякі рейси поромів, в тому числі між Шотландією і Північною Ірландією. Залізничне сполучення на півдні країни було частково перервано. Перебої з електрикою призводять також до затримок в роботі повітряних гаваней, у тому числі лондонських аеропортів Хітроу та Гетвік.

Також шторм обрушився на територію півночі Франції. В результаті до ранку 24 грудня близько 240 тисяч будинків залишалися без електрики, пише Le Nouvel Observateur. Напередодні з нідерландської вантажного судна "Викториаборг" (Victoriaborg), який перебував у французького узбережжя, змило російського моряка. Пошуково-рятувальна операція поки ні до чого не привела.

Шторм обрушився на територію Великобританії та півночі Франції в ніч на понеділок, 23 грудня. Максимальна швидкість поривів вітру - 33 метри в секунду - була зафіксована на острові Саут-Уіст. Очікується, що найближчим часом шторм посилиться: в Північній Ірландії і Шотландії пориви вітру будуть досягати 40 метрів в секунду.
Зараз ви читаєте новину «У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі