неділя, 12 травня 2024 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У Великій Британії занепокоєні новим наступом РФ на Харківщині

У Великій Британії занепокоєні новим наступом РФ на Харківщині
Новий наступ Росії на Харківщині є "надзвичайно небезпечним моментом", заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Фото: Getty Images

Новий наступ Росії на Харківщині є "надзвичайно небезпечним моментом".

Це тільки підкреслює, що йдеться про необґрунтоване, незаконне вторгнення російського диктатора Володимира Путіна в незалежну, суверенну країну. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, якого цитує Sky News.

"І зараз він, як би це сказати, знову вторгся в неї з півночі від Харкова. Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям", - наголосив Кемерон.

У зв'язку з цим він вказав на важливість надання Україні пакета допомоги в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів на рік.

"Ми сказали, що він триватиме з року в рік. Ми закликаємо інших зробити те саме. І, що дуже важливо, ми зробили все можливе, щоб спонукати американців виступити зі своїм пакетом. Сумно, що це зайняло багато часу, але це змінить ситуацію", - зазначив Кемерон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ на Харківщині може бути "продуманим обманом" - Forbes

При цьому він вказав, що було б краще, якби Вашингтон виділив пакет на 61 млрд доларів раніше, адже Україна "страждала в сухопутній війні".

"Ми всі повинні робити більше, і саме це робить Велика Британія, ми знову лідируємо. Першими почали давати танки, першими почали давати протитанкову зброю, першими почали дівати далекобійну артилерію. Зараз ми перші, хто сказав, що це пакет, який діятиме не тільки цього року, а й наступного, і в наступних. Але американські гроші матимуть значення - тож ми маємо надати українцям підтримку, якої вони потребують", - пояснив глава британського МЗС.

За його словами, бойовий дух українців високий і росіяни зазнають жахливих втрат.

"Якби тільки росіяни могли бачити, скільки людей вони втрачають. Якби інші країни робили все те, що робить Велика Британія в плані далекобійної зброї, в плані навчання і підтримки. Ми просто повинні змусити наші сили рахуватися", - підсумував Кемерон.

Ворог кинув у Харківську область солдатів Московського і Ленінградського російських військових округів.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

У Харківській області тривають бої, зараз ворог зазнає великих втрат.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії занепокоєні новим наступом РФ на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі